Predstavitev festivala

Festival Medvode v gibanju je eden največjih športno- družabnih projektov v naši občini. Povezuje šport, kulinariko in zabavo ter športna društva, krajevne skupnosti, medvoški turizem in druge gospodarske subjekte. V projektu sodeluje preko 1.900 športnih udeležencev v različnih športnih panogah in disciplinah, število obiskovalcev pa se povišuje iz leta v leto. Organizatorji smo zelo veseli pozitivnih odzivov tako udeležencev kot občanov, zato se trudimo, da festival  vsako leto še nadgradimo.

Že osmo leto zapored v prvem junijskem vikendu nadaljujemo z organizacijo in izvedbo festivala Medvode v gibanju in znova bomo veseli vašega sodelovanja v okviru letošnjega največjega projekta Športne zveze Medvode in Javnega zavoda Sotočje Medvode.

 

 

Festival sofinancirata tudi Občina Medvode in Fundacija za šport, saj je udeležba obiskovalcev na vseh aktivnostih, z izjemo nočnega teka, brezplačna. Načrtujemo, da bo tudi letošnja Miniolimpijada ena najbolj množičnih v državi, saj na njej zadnja leta vlogo »miniolimpijcev« odigra preko 700 otrok iz vseh medvoških osnovnih šol in Vrtca Medvode. Ker festival Medvode v gibanju združuje tako tekmovalni šport kot rekreacijo, bomo obiskovalcem ponudili tudi »družinsko aktivno druženje« v obliki teka s pasjimi ljubljenčki, Zdravstveni dom Medvode pa bo na prireditvenem prizorišču izvajal brezplačne meritve krvnega sladkorja, holesterola in krvnega tlaka.   
 

 

 
 

Krovna organizatorja festivala sta Športna zveza Medvode in Javni zavod Sotočje, ki skrbita za celotno izvedbo festivala, posamezna športna društva pa kot podizvajalci izvajajo samostojne manjše športne prireditve. Načrtujemo, da bo tudi pri letošnji organizaciji sodelovalo preko 300 prostovoljcev in sicer v širšem organizacijskem odboru 60,  150 do 180 redarjev bo delo zaradi varnosti opravljalo na prireditveni trasi ter še dodatnih 80 prostovoljcev na posameznih manjših dogodkih. 

 

E-NOVICE

Prijavite se na e-novice

Sponzorji