Medvode v gibanju

24 urni glasbeno-tekaški dobrodelni maraton

 

»Dogajanje festivala sem začutil že v lanskem letu, ko ste me povabili k sodelovanju. In sem preprosto užival v tistih dogodkih, kjer sem bil. Letos bo pa malce "drugače"...

Kot ambasador festivala in tudi kot osrednji tekač na dobrodelnem 24-urnem teku bom preživel ves vikend v Medvodah in v sklopu dogajanja festivala. Vso dogajanje, ki se pripravlja je najboljše, kar se lahko pripravi otrokom, vašim občanom, športnikom rekreativcem in tudi tistim, ki radi uživajo v okusih kulinarike. Verjamem, da bo prišlo veliko obiskovalcev tudi iz drugih krajev Slovenije. Gibanje je osrednji moto festivala in tudi mojega udejstvovanja. Povabim lahko vse na gibanje, ki ga si ustvarijo po lastnih željah, saj festival nudi praktično vse.

Preživite tudi vi ves vikend v Medvodah, nudijo prijetne nastanitve in okolje za šport, rekreacijo, druženje, zabavo in kulinariko v sklopu festivala - dodali bomo še dobrodelnost in vse to je festival Medvode v gibanju. Jaz bom tam, pridite tudi vi. Vabljeni in se vidimo v Medvodah.«

 

Bogomir Dolenc, ambasador festivala Medvode v gibanju

 

V letu 2018 je tekač Bogomir Dolenc izpeljal športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh, s katerim je v  dvainštiridesetih zaporednih dneh odtekel vsak dan eno dolžino maratona, v različnih krajih Slovenije. Tako je nastala zgodba gibanja za male viteze...

Vsa zbrana sredstva, ki so se zbirala s projektom, so bila donirana ustanovi Mali vitez , za namen pomoči malim vitezom za njihovo rehabilitacijo. V letu 2019 se to gibanje za male viteze nadaljuje, z 24-urnim tekaškim dogodkom v Medvodah in kasneje, konec poletja z ekstremnim tekaškim projektom »Okrog Slovenije 2019 – za male viteze«. 


Opis dogodka “24-urni glasbeno tekaški dobrodelni maraton”
V sklopu festivalskega dogodka »Medvode v gibanju« se bo priredil tekaško-glasbeni-plesni dobrodelni maraton, ki bo nekako povezoval uvodno petkovo dogajanje z sobotnim dnevnim dogajanjem na festivalu in glavnim dogajanjem v soboto zvečer (Nočni tek, glasbeni koncert).
 
Izvedel se bo 24-urni tekaški dobrodelni tek, kjer bo glavni tekač Bogomir Dolenc tekel 24 ur na krožni, zaključeni progi v središču festivalskega dogajanja. K dobrodelnemu teku vabimo tekače, pohodnike in vse, ki bi se radi vključili v gibanje za male viteze, da v terminu dogodka odtečejo ali prehodijo poljubno dolgo dolžino. Predprijave niso potrebne, pristopite z donacijo prispevka (prostovoljna štartnina) na samem dogodku, kjer bo postavljen predstavitveni prostor – šotor. Vsak udeleženec, ki bo doniral prispevek (prostovoljno štartnino) bo dobil vrečko z darili podpornikov projekta.
Vsa zbrana sredstva se namenija ustanovi Mali vitez.
 

Vzporedno s tekaškim maratonom se bo odvijal tudi glasbeni-plesni maraton z nastopom plesnih skupin in glasbenikov, ki bodo v terminu dogodka spodbujali udeležence in držali »vzdrušje« dogodka. Glavno vzdušje bo seveda pripravljeno na startu dogodka, kjer bomo skupaj pospremili tekača na 24-urno kroženje in pa v sobotnem popoldanskem delu, kjer bomo do cilja stopnjevali vročico 24-urnega dobrodelnega teka z nastopi znanih glasbenikov, plesnih skupin. Pričakuje se glasbeno-plesni »battle« od 14. ure naprej in vse tja do 19. ure, ko bomo skupaj z tekačem zaključili 24-urno kroženje.

 

Organizatorji:
Športni klub E.M.I.
Javni zavod Sotočje Medvode
Športna zveza Medvode

 

Termin dogodka:
Start teka: 19.00, petek 31. maj 2019
Konec teka: 19.00, sobota 1. junij 2019

 

Lokacija/trasa proge:
center Medvod, trasa je krožne oblike, dolžine cca 600m

 

Program:

Petek 31. maj 2019
- 18.30 zbor tekačev in podpornikov
- 18.45 pozdrav župana
- 18.50 skupinsko (plesno) ogrevanje
- 19.00 skupinski start z tekačem
- 19.01 – 22.00 večerni program / plesni nastopi, glasba, moderiranje dogodka
- 19.01 - 20.00 plesni nastopi skupin, open mike program

- 20.00 - 20.45 Rivertone

- 20.45 - Denis Chorchyp
 

Sobota 1. junij 2019
- ...tek
- 14.00 – 19.00 popoldanski program / plesni nastopi, glasbeni nastopi, moderiranje dogodka/

                           freestyle battle: Samo Sam / UM / Kuna / drugi

                           plesni battle: ***
- 18.50 – 19.00 skupinski zaključni tek z tekačem

E-NOVICE

Prijavite se na e-novice

Sponzorji